THE REAL GROUP

ca 2 h inkl. paus
Konsert, Stora scenen

Den banbrytande sånggruppen besöker Åbo!

På Stora scenen 15.3 kl. 19.

Med rösten som enda instrument har The Real Group skapat ett unikt musikaliskt uttryck i fältet mellan jazz, pop och nordisk europeisk vokalmusik. Gruppen har turnerat runt hela världen sedan den bildades 1984. Kombinationen av perfektion och personlig touch tillsammans med originallåtar har gjort dem tillgängliga för musikentusiaster i allmänhet såväl som för det mer krävande örat.

År 1989 tog gruppen examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med högsta betyg och sedan dess har de ofta blivit ombedda att uppträda på prestigefyllda officiella evenemang tillsammans med sina regelbundna konserter. En sådan händelse var den svenska drottningens födelsedag då de framförde Abba-klassikern ”Dancing Queen” tillsammans med Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad. Gruppen sjöng också vid invigningen av fotbolls-VM i Sydkorea och Japan.

Deras breda repertoar har gjort det möjligt för gruppen att samarbeta med symfoniorkestrar, jazzgrupper, popband och artister som operastjärnan Barbara Hendricks, jazzmunspelaren Toots Thielemans och The Beatles-producenten sir George Martin.

The Real Group har gjort 24 album i eget namn. De har producerat sina egna konsertturnéer med över 2 800 konserter världen över. De har varit värdar för ett eget TV-program och varit konstnärliga ledare för vokalmusikfestivaler i USA och Sydkorea samt producerat egna festivaler i Sverige och Finland där utbildningsgrenen The Real Group Academy har bidragit med det pedagogiska innehålletGruppen har turnerat som ambassadörer för välgörenhetsprogrammet Star For Life i Sverige och Sydafrika som en del av ett AIDS-förebyggande program.

De nuvarande medlemmarna är:

Clara Fornander
Joanné Nugas
Johannes Rückert Becker
Axel Berntzon
Daniele Dees