HONEY

22.03 - 01.12.2018
ca 2 h inkl. paus
Svenska
Tiljan / Turné
12-20€

OBS! Alla säsongens föreställningar av Honey är tyvärr inhiberade. Vi kontaktar alla som köpt eller bokat biljett för ersättning. Berörda kan också själv ta kontakt med oss ti-lö kl.12-18, tfn 02-277 7377 eller biljetter(a)abosvenskateater.fi

I mars hade vi premiär på den nyskrivna polymonologen Honey. Texten är skriven av teaterns nya dramaturg Tove Appelgren, som även regisserar pjäsen och alla rollerna spelas av Kajsa Ek. Honey är robust och resursstark! Honey är lättillgänglig och framåt! Men berättar hon riktigt allt för sina vänner? Kan Honey visa sårbarhet? Ens för sin psykoterapeut?

Honey känner sig klämd mellan sin högdragna mamma Margareta och sin 15- åriga dotter Sissela- förnuftets röst, åtminstone enligt sig själv... Det handlar om tre generationer, det handlar också om tre väninnor och om tre ex-män och om att ha snuttjobb men fyra barn att försörja. Kom med hem till Honey, stick dig in hos mamma Margareta och häng med till karaokebaren. Honey är en feelgood-pjäs.

 

 

HONEY
Är det inte intressant hur mycket skit man kan ösa över sina medmänniskor med ett behärskat leende. Det finns en lista på elakheter man kan säga trots att man ler. Idiot. Är ett av dem. Ångvält? Hur kan den här stilikonen alls ha fått en så socialt klumpig dotter som jag? Själv föddes hon i en exklusiv byxdress från Prada?

MARGARETA
Ja jag har så önskat att min känsla för stil skulle ha gått i arv till dig min flicka men...

HONEY
Och din ödmjukhet...

MARGARETA
...men det har väl hoppat över en generation. Sissela har ju så bra smak.

HONEY
Sissela tycker om beige.

MARGARETA
Ja precis.

 

 

 

Det är som att se "Shirley Valentine" möta ståupp-genren och uppdatera sig där... Om "Shirley Valentine" sade man att den luktade långkörare. Så kan det också bli för "Honey".

Åbo Underrättelser/Ann-Christine Snickars

ÅST tuo laatuchick-litin näyttämölle.

Turun Sanomat/Irmeli Haapanen

Intelligent humor om relationer... Publiken kan inte låta bli att dra på mun och fnissa högt år de träffande replikerna och åt Eks dråpliga kroppsspråk.

Annonsbladet/Ingrid Sandman

Så har Tove Appelgren hämtat med sig det som Åboteatern också har saknat; en riktig och verklig och dominerande kvinnoroll.

YLE / Tomas Jansson

Appelgren och Ek låter Honey vara komplex och gör där en övertygande porträttering av en samtida kvinnas liv och identitet.

VN/Rebecca Mattbäck

Spelplan

November 2018
TiOnToFr
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

Produktionsinfo

TEXT & REGI: Tove Appelgren
I ROLLERNA: Kajsa Ek
SCENOGRAFI: Arbetsgruppen
HONEYS STYLIST: Sabina Segerström
LJUS: Jouni Haavisto
LJUD: Olli-Pekka Lepovuori
REKVISITA: Anette Fagerström
TURNÉTEKNIKER : Rami Aalto
LÄNGD: ca 2 timmar inkl. paus

PREMIÄR: 22.3.2018, nypremiär 14.11.2018
SCEN: Tiljan och på turné


Föreställningen kan bokas via jan.lindroos@abosvenskateater.fi

Ek Kajsa