FÖR ATT DU ÄR MIN

06 - 07.11.2020
ca 2 h 30 min, inkl. paus
Svenska
Drama, Studion

INHIBERAD

Vår gäst har av ekonomiska orsaker inhiberat det här besöket hos oss. Aktörer på det fria fältet har det  speciellt tufft just nu. Vi hoppas och ser fram emot att ta emot föreställningen För att du är min vid ett senare tillfälle.

För att du är min är en pjäs skriven av Virpi Haatainen om Edith Södergrans och Hagar Olssons förhållande. Det är en berättelse om kärlek, om att finna sanningen, om makt och självbedrägeri.

Edith Södergran var den första finländska moderna poeten. Hagar Olsson kulturjournalist, hon ville höja  Edith till skyarna. I pjäsen får vi se glimtar av Ediths och Hagars stormiga förhållande, som förändras till ett maktspel om vem som är läraren och vem eleven.  Den ambitiösa Hagar har svårt att acceptera Ediths makalösa begåvning. Ediths mor i sin tur lämnar inte sin sjuka dotter ensam för en enda minut, men för henne inte heller till läkaren.

Pjäsens karaktärer lever alla i självbedrägeri; Edith förnekar sin sjukdom, Hagar sin kärlek, modern döden. 

  

Produktionsinfo

PÅ SCENEN Marika Parkkomäki - Hagar Olsson, Jonna Nyman - Edith Södergran och Sofia, Lena Labart - Helena Södergran
TEXT OCH REGI Virpi Haatainen
ÖVERSÄTTNING Lena Labart
SCENOGRAFI OCH DRÄKTER Maija Louhio
LJUS- OCH LJUDDESIGN Juha Tuisku
SÖMMERSKA Ketta Vartiainen
FOTOGRAFERING Catrin Svenfors
PRODUCENT Lena Labart, Teatteri Lab Art Teater

www.facebook.com/teatterilabart

 

  

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close