FLAME JAZZ

ca 1 h 30 min, ingen paus
Varierar
Jazzmusik, Tiljan

Flame Jazz fortsätter hösten 2021

Två stämningsfulla kvällskonserter på Tiljan. Pris: 10-20,50 €.

Fre 25.9.2021 kl. 22 Kristin Korb Trio (US/SE/NO) KÖP BILJETT

I september kommer Flame Jazz att vara värd för en magnifik internationell trio som leds av den amerikanskbaserade basist-sångaren Kristin Korb. Den imponerande trion, aktiv i Danmark, tolkar jazztraditionens klassiker med sin innovativa stil och varma, välkomnande ljud. Under den efterlängtade konserten återvänder vi till jazzens guldålder och dess romantiska berättande!

Kristin Korb – bas och sång
Magnus Hjorth – piano
Snorre Kirk – trummor

“Kristin Korb is a jewel of jewels.” – All About Jazz

Konserten är en del av Nordisk Kulturfonds Puls-projekt.

 

Fre 3.12.2021 kl. 22 Elifantree KÖP BILJETT

Med sitt distinkta uttryck och sin totala hängivelse åt de kreativa impulserna har Elifantree etablerat sig som ett av Finlands mest kompromisslösa band verksamma idag. Deras musik har jämförts med konstverk av Pablo Picasso och David Lynch, med mystiska sagoskogar och drömska undervattenslandskap. Häpnadsväckande och storslagen, samtidigt alltid intim, personlig och atmosfärisk. Elifantrees musik är allt det, och mer. "Hachi" deras senaste, sjätte album från 2021, utgör inget undantag. Dubbelalbumet spelades in på en bärbar studio med åtta olika trummisar under en resa i lika många länder – ett magnum opus i sin rätta bemärkelse. SOUNDIs Joni Kling skriver: ”Musikernas professionalism indikeras av det faktum att Elifantrees hittillsmest experimentella album kan vara så oerhört graciöst.” Ständigt i rörelse och alltid i ett tillstånd av förvandling och utveckling är trion nu i kraft med att spela in ny musik och ser fram emot att uruppföra en del av den under sin konsert i Turku!

Anni Elif – sång, synthar
Pauli Lyytinen – tenorsaxofon, EWI, trummaskin
Olavi Louhivuori – trummor

 

www.flamejazz.com

TS: Här klingar jazzen akustiskt vackert

Åbo Svenska Teaters Café Tiljan har blivit en musikalisk kammare för Åbos jazzfolk. Här klingar jazzen akustiskt vackert i lyxig miljö. Det kommande programmet lovar fortsatt hög standard."