Vi öppnar dörrarna, ÄNTLIGEN!

Äntligen är det dags att återvända till den levande scenkonsten, det efterlängtade myndighetsbeslutet att luckra upp restriktionerna för bland annat teatrar har kommit.

Vi är nästan euforiska!

Åbo Svenska Teater, liksom många andra teatrar, går nu, i enlighet med regionförvaltningsverkets beslut, in för att fylla salongerna till en kapacitet på 50 %.

-Det blir snabba ryck, vi har kört med parallella planer A, B, C och D jättelänge. Nu när vi får öppna, vill vi köra igång verksamheten omedelbart, säger administrativa chefen Tina Grabber.

I praktiken innebär detta att Stora scenens kriminalspektakel Ken Ludvigs Baskerville - ett fall för Sherlock Holmes äntligen kommer till publikpremiär.  Det nya datumet för premiären är 9.2. Nya premiärinbjudningar skickas ut omgående. Detsamma gäller ungdomspjäsen Den unge Werthers lidanden, som också har fått vänta i en månad på premiär, det nya premiärdatumet är 2.3. Familjepjäsen Hundarnas historiepjäs kommer att ha endast en öppen föreställning på Stora scenen den 19.2  innan spelperioden är slut. Andra insatta föreställningar av pjäsen i februari är skolföreställningar.

Åbo Svenska Teater har än en gång noggrant gått igenom och uppdaterat sina säkerhetsrutiner. I salongerna sitter publiken på angivna platser. Ändringar i platsnumreringen på biljetten kan förekomma, publikvärdarna hjälper till i så fall.  Sällskap får sitta bredvid varandra med en tom sittplats till nästa sällskap. Alla över 12-åringar förutsätts bära ansiktsmask. All pausservering bör bokas på förhand.  Teaterns publikvärdar har nyckelrollen i att vägleda publiken.

Föreställningstiderna kan avvika från det publiken är van vid för att pausserveringen ska kunna ordnas inom den tid utskänkning är möjlig med nuvarande restriktioner för restaurangerna. Vi uppmanar publiken att kolla klockslagen för när föreställningen börjar på teaterns webbplats eller i biljettförsäljningen fr o m 1.2.

Publiken uppmanas noggrant läsa om säkerhetsåtgärderna på teaterns webbplats. Servicemeddelanden skickas ut till alla som uppgett sin e-postadress till teatern.

Tillsammans med publiken kan teatern på ett flexibelt, smidigt och positivt sätt visa att det är tryggt att återvända till teatern.  

Scenkonstfältet har känt att myndigheterna många gånger svikit, men det tålamod och den värme, förståelse och trohet publiken visat och visar uppväger mycken besvikelse. Åbo Svenska Teater hoppas och tror att många vill uppleva levande scenkonst igen.


Trygg teater

Har du frågor, ta kontakt med vår biljettförsäljning: tfn. 02 277 7377, biljetter@abosvenskateater.fi

Vi här på Åbo Svenska Teater gör vårt yttersta för att ditt teaterbesök ska vara så tryggt som möjligt.

- Stanna hemma om du är eller känner dig sjuk.

- Vi bokar gärna om ditt sällskaps biljetter till ett senare datum.

- Kom ihåg munskydd.

- Håll tryggt avstånd till varandra och använd handsprit.

- Vi har toaletter på alla tre våningar.

- Dörrarna till salongen öppnas 20 minuter innan föreställningen börjar.

- De som har plats i mitten av raderna ombeds gå in först.

- Då pausen börjar, vänligen sitt kvar och vänta på instruktioner av våra publikvärdar.

 Kom ihåg att boka pausservering på förhand. Pausen är 25 minuter lång.

 

Vi ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, varmt välkommen på teater igen!