Publikarbete för dagis- och skolgrupper

Under våren 2023 erbjuder vi skolgrupper följande:

[LOVELACE]

Händelserna i pjäsen [LOVELACE] utspelar sig i en tidskapsel i en nära framtid, år 2038. Artificiell intelligens är redan vardag. Publiken befinner sig i framtiden på 2400-talet och kommer för att bekanta sig med TÅST, en museiversion av Åbo Svenska Teater. Ingen spelar nämligen teater längre. På muséet möter vi bl a den hårdkodade teaterguiden Frida och ett antal andra personer. På TÅST är inget så som man tror att det är. 

Målgrupp

Konsttestarna i åk 8 kommer att se föreställningen och samtidigt riktas fokus på högstadier och andra stadiets skolor. Den här åldersgruppen behandlar etik och existentiella frågor i skolan, i skriftskolan, på prometheusläger o.s.v. 

[LOVELACE] spelas på studioscenen samt på turné i skolor. För mer information kontakta publikarbetare Frida Lassus 044-344 5010 eller frida.lassus(a)abosvenskateater.fi

Läs mer om föreställningen här.


Material- och inspirationspaketen kan fungera som ett komplement till vardagen på dagiset och i undervisningen. Vi vill inspirera och ge er idéer för hur ni kan förlänga och fördjupa själva teaterupplevelsen. Det är upp till dig som lärare och gruppledare att avgöra hur ni vill arbeta med det och i vilken utsträckning. Kom ihåg att man också kan komplettera sitt teaterbesök eller sin undervisning med en guidad rundtur på teatern, som är gratis för alla dagis- och skolgrupper.

Läs mera om våra guidade rundturer här.


Pris
Biljettpriset för eleverna varierar mellan de olika föreställningarna.
Lärarbiljetten kostar 1€/lärare/20 elever. 


Kontakta publikarbetare Frida Lassus för mer information och om ni är intresserade av materialet. Frida nås på 044-344 5010 och frida.lassus(a)abosvenskateater.fi