Ditt besök

Här hittar du nyttig information som berör ditt teaterbesök


Adressförändringar

Adressförändringar riktas till Jan Lindroos, (02) 277 7375, jan.lindroos(a)abosvenskateater.fi

 

Besöksadresser

Stora scenen: Auragatan 10

Studioscenen: Eriksgatan 13 B, 4. vån

Tiljan: Eriksgatan 13 A.

Kansliet: Eriksgatan 13 B, 2. vån

Biljettkassan: Auragatan 10, Thalia i Hansaköpcentret

Ingång till Stora scenen för rullstolsbundna vid biljettkassan i Thalia. Kontakta gärna biljettkassan på förhand eller en vaktmästare när ni kommer.

 

Bussvoucher

Åbo Svenska Teater erbjuder ett resebidrag till grupper på över 30 personer inom vår region (Åboland, Åland och Västra Nyland) till våra egna föreställningar på Stora scenen. Boka teaterbiljetter som vanligt direkt från teatern och förhandla med ditt bussbolag. Ni betalar busskostnaderna som vanligt men använder vouchern ni fått av oss som är värd 100 euro. Sedan fakturerar bussbolaget Åbo Svenska Teater för dessa 100 euro med vouchern.

Kontakta gruppförsäljningen (02) 277 7379 för mera information.

Bussar kan parkera i centrum bl.a. på Slottsgatan, Universitetsgatan och Eskilsgatan.

En karta över bussparkeringsplatser hittas här.

 

Corona

Vi har vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert.

Läs mer om våra åtgärder här.

 

Feedback

Vi tar gärna emot respons. Feedback gällande föreställningen kan ges till teaterns personal, du kan även skicka epost till adressen info(a)abosvenskateater.fi

Du kan också ge feedback via denna länk.
 

Fotografering och inbandning förbjuden

Det är förbjudet att spela in föreställningarna bl.a. av upphovsrättsliga skäl.
 

Förbjudet att föra in mat och dryck i salongen

Njut av förfriskningar i teatercaféet på pausen. Ta inte in mat eller dryck, och inte heller karameller med prasslande papper, i salongen.
 

Föreställningarna börjar punktligt

Publiken ombedes komma till teatern i god tid eftersom föreställningarna börjar punktligt. Publiken meddelas om att föreställningen skall börja genom tre ringningar. Dörrarna in till salongen öppnas 15 minuter innan föreställningens början. Första ringningen sker ungefär 10 minuter innan föreställningens början, andra ringningen ungefär 5 minuter innan och tredje ringningen precis innan dörrarna till salongen stängs och föreställningen börjar. Om man blivit försenad släpps man in i salongen först efter pausen.
 

Garderob

Uppe på balkongerna finns obevakade knaggar där man kan hänga rockarna gratis. På gatuplan finns en bevakad garderob där man kan förvara kappor under föreställningarna till en kostnad av 2 €/rock.

 

Hittegods

Föremål som hittas på teatern förvaras i teaterns biljettkassa till spelårets slut, därefter förs de till hittegodsbyrån på Åbo polisstation.
 

I pausen

Pausen räcker ca 20 minuter. Teaterns pausservering sköts av EnkeliGroup, som vid behov kan hålla öppet också före föreställningen. Det lönar sig att boka sin servering på förhand så dukas den fram färdigt till pausen. Man kan boka pausservering per telefon, per e-post eller på plats. Förhandsbokningar kan göras via ÅST:s biljettkassa 02-277 7377, biljetter(a)abosvenskateater.fi eller via gruppbokningen, tfn 02-277 7379.

Det går också att boka servering online här.

 

Induktionsslinga och textning

Teatern har ingen induktionsslinga för tillfället, men vi textar flera av våra föreställningar.

Detta spelår textar vi följande produktioner på Stora scenen: Morbror Vanja, Hundarnas historiepjäs. Textningen projiceras ovanför scenen och kan inte fullt ut följa replikerna på scen, då och då behöver vi förkorta eller förenkla. Vi värnar om textningen i ett led att göra teaterkonsten alltmer tillgänglig för en allt bredare publik. Textningen syns inte från alla platser i salongen. De bästa platserna för att följa med textningen är mitt på parketten, på första balkongens mitt och främsta bänkrad samt på andra balkongens främsta bänkrad.
 

Inställning av en föreställning

En föreställning ställs in endast på grund av force majeur. I dylika fall kan kunden byta sin biljett mot en ny, eller få pengarna tillbaka för biljetten. Teatern ersätter inte övriga kostnader, som till exempel biljetternas leverans- eller portokostnader, rese- och övernattningskostnader osv.
 

Lokaltrafik

Åbo Svenska Teater samarbetar med Åbo regiontrafik. Teaterbiljetten är också en Fölibiljett som kan användas på Fölis bussar och vattenbussar innan och efter evenemanget. Ingen separat biljett behövs. Med en evenemangsbiljett som innehåller en Föli-biljett kan du resa med Föli 3 timmar innan och 2 timmar efter föreställningen. Du kan resa sammanlagt fyra resor med biljetten så vid behov kan du byta linje en gång i båda riktningarna. Föli trafikerar i Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko och samma biljetter gäller i hela området.
 

Med rullstol

Det finns 4 rullstolsplatser vid Stora scenen, de befinner sig på högra (2 platser) och vänstra (2 platser) sidorna av parketten. På Studioscenen finns utrymme för 2 rullstolar. Ingång för rullstolsburna till Stora scenen finns vid biljettkassan i Thalia-delen av Hansa-kvarteret. Kontakta gärna biljettkassan på förhand eller en vaktmästare när ni kommer.


Mobiltelefoner och andra elektroniska apparater

Vi ber vänligen publiken stänga av sina mobiltelefoner och andra elektroniska apparater under föreställningen.
 

Parkering

I Åbo centrum finns parkeringsplatser bl.a. i

Turun Toriparkki

Louhi parkeringshall

och bredvid Saluhallen.
 

Programblad

Mera information om föreställningen hittas i programbladet där det ofta finns intressanta och upplysande fakta om pjäsen, dess författare och bakgrund, de medverkande, rollkaraktärerna och skådespelarna. Programbladen säljs i biljettkassan och i garderoberna.
 

Salongskarta

Klicka här för att titta på vår salongskarta.
 

Tack till de medverkande

Om du vill skicka blommor eller presenter till de medverkande i föreställningen kan du lämna de kortförsedda gåvorna till vaktmästarna i garderoben. Vaktmästarna ser till att presenterna kommer fram till rätt person, skådespelarna får till exempel sina blommor i tid till applåderna i slutet av föreställningen.
 

Textning

Teatern har ingen induktionsslinga för tillfället, men vi textar flera av våra föreställningar.

Detta spelår textar vi följande produktioner på Stora scenen: Morbror Vanja och Hundarnas historiepjäs. Textningen projiceras ovanför scenen och kan inte fullt ut följa replikerna på scen, då och då behöver vi förkorta eller förenkla. Vi värnar om textningen i ett led att göra teaterkonsten alltmer tillgänglig för en allt bredare publik. Textningen syns inte från alla platser i salongen. De bästa platserna för att följa med textningen är mitt på parketten, på första balkongens mitt och främsta bänkrad samt på andra balkongens främsta bänkrad.
 

Toaletter

WC:n finns i teaterns foajé samt på 1:a och 2:a våningen.
 

Åldersrekommendationer

Teaterns åldersrekommendationer är flexibla. Främst handlar det om föräldrarnas omdöme, att känna sina egna barns teatervana och känslighet. Mera information på varje pjäs egen sida.