Evenemang

Här hittar du information om övriga evenemang på teatern så som publiksamtal, seminarier, öppna guidningar och repetitioner. Välkomna!

Under spelåret 2021-2022 ulovas bl.a. publikdiskussioner och Familjelördagar.

Våra evenemang

Soppa och samtal 30.10

Lördag 30.10 kl. 11.30 dukar vi upp sopplunch på Tiljan i anslutning till föreställningen av Morbror Vanja, som börjar kl. 13.Publiksamtalet gästas av Johanna Ilmakunnas, professor i nordisk historia vid Åbo Akademi. Välkommen att äta soppa (12€) och samtala om arbete och kulturhistoria. Boka din plats via biljettförsäljningen senast 27.10.

Familjelördagar

Lördagarna 13.11 & 27.11 kl. 11.30 kan familjer tillbringa tid tillsammans på teatern. Innan föreställningen serveras brunch på Tiljan och i Målarsalen leker och pysslar vi tillsammans. Anmälan tas emot i biljettförsäljningen senast 5.11 respektive 19.11. Brunchen kostar 12/17€. Verkstaden är gratis och tvåspråkig.
Max 15 deltagare per verkstad.

Utställning, tassar och spel

Muséet Aboa Vetus Ars Nova har sammanställt en miniutställning på första raden med bestick och skärvor av kärl som ger en inblick i förr i tidens dukning.

Selm och Elmi har snusat runt på teatern och lämnat tassavtryck efter sig! Hittar du alla fem avtryck? Följ ledtrådarna för att hitta dem och delta i utlottningen av boken ”Hundarnas Historiebok, Finland en del av Sverige”.

När du köper Hundarnas historiepjäs programblad (6€) får du ett skojigt brädspel som lämpar sig för hela familjen.


Övriga evenemang

 

Folktinget bjuder på föreställningen Fulet - en skräckfylld enaktare om mobbning! Föreställningen sker den 19.10 kl.18.30 på Studioscenen.

Tonåringarna Kim och Sandra bestämmer sig för att utsätta sin redan utstötta klasskompis Juliette, även kallad Fulet, för ett elakt skämt. De lurar in henne i en falsk trygghetmed löfte om vänskap som lockbete och snart har Fulet fastnat i deras fälla. 

Pjäsen tar en dryg timme och Folktinget välkomnar samhällsaktörer, politiker, lärare och föräldrar att se pjäsen och därefter delta i diskussionen om mobbning mellan publik och skådespelare.

Anmäl dig via folktinget.fi/fulet (anmälningen öppnas senare)

Pjäsen är gratis och bearbetningsmaterial ingår.

MANUS: Gustav Tegby, baserat på en novell av John Ajvide Lindqvist
SKÅDESPELARE: Anja Bargum, Johanna af Schultén och Åsa Wallenius
REGI: Arn-Henrik Blomqvist
LJUS OCH LJUD: Matti Raita
SCENOGRAFI OCH GRAFISK DESIGN: Johan Isaksson
PRODUCENT: Nylands Svenska Ungdomsförbund (NSU)