Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.


Kommande evenemang hittar du här.

Digitalt publikarbete

Vi har i samarbete med Escape Room i Åbo, CLU TKU utarbetat ett spännande Vita Damen-detektivspel. Det virtuella spelet är inspirerat av teaterns spökhistorier och går ut på Vita Damen-spökets missnöje. Du kan spela på din smarttelefon antingen hemma eller på teatern.

Välkommen med och spela, klicka här!

 


Trygg teater

Till vår stora glädje och lättnad går teatrarna mot att öppna upp för allt större publik. Det gäller även Åbo Svenska Teater. Från och med oktober finns mera biljetter till salu. Välj! Boka! Kom!

Vi har vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert. Vi har intensifierat våra städrutiner och placerat ut handdesinfektions-apparater och -flaskor i huset. Toaletter finns på alla tre våningar.

Så långt det är möjligt följer vi samma riktlinjer också på turnéföreställningarna.

När du kommer till teatern

- Biljetter säljs enbart i Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa (inte inne i teaterns foajé).

- Vi ber att du löser ut biljetterna i god tid innan föreställningen börjar och betalar med kort.

- Boka din pausservering på samma gång då du köper biljett, pausservering kan bokas här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/

- Du får gärna köpa programblad innan föreställningen, vi rekommenderar kortbetalning.

- Om du inte känner dig frisk bokar vi gärna om dina biljetter till ett senare datum!

- Vi förutsätter att publiken använder munskydd och håller avstånd i våra utrymmen.

- Dörrarna till salongen kommer att öppnas 30 minuter före föreställningen för att ge dig och de andra i publiken möjlighet att hålla avstånd. Vi ber framför allt dem som har sittplats i mitten av salongen att ta plats i god tid.

- Du kan undantagsvis ta med dina ytterkläder in i salongen, men stora väskor måste lämnas i garderoben.

I föreställningens paus

- Då pausen börjar tömmer vi salongen framifrån. Vänta på instruktioner av våra publikvärdar!

- Pausen har förlängts för att undvika köbildning.

- Observera att pausserveringen helst ska köpas på förhand. Pausservering kan köpas här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/. När du bokar servering får du ett bordsnummer, följ skyltningen för att hitta ditt bord.

- Vi har toaletter på alla tre våningar. Ifall det är kö vid någon toalett, fråga publikvärdarna var det finns andra.

Efter föreställningen

Då föreställningen är slut tömmer vi salongen framifrån. Vänta på instruktioner av våra publikvärdar så att trängsel inte uppstår!

 

Vi har saknat vår publik och ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, varmt välkommen på teater igen!

 

 

Operaparet Cavalleria rusticana & Pajazzo skjuts upp från våren 2021 till våren 2022

Operorna skjuts upp på grund av coronapandemin.

De blir omöjliga att genomföra både fysiskt och ekonomiskt. 
Åbo Svenska Teaters scen är för liten för en operakör och många solister, säkerhetsavstånden för dem som står på scenen kan inte garanteras. Om restriktionerna för publikmängd ännu gäller under våren 2021, har Åbo Svenska Teater och Åbo filharmoniska orkester helt enkelt inte råd att producera operorna.

Alla de personer som bokat och köpt biljetter till våren 2021 blir personligen kontaktade via telefon eller epost.  Biljetterna till våren 2022 finns till salu från och med tisdag 6.10.2020 i lippu.fi-nätbutik på adressen www.lippu.fi samt i Åbo Svenska Teaters och Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljningar.