Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.

Klicka här för att komma till vår repertoarkalender.

Övriga evenemang i teaterhuset hittar du här.

Skådespelare sökes

Åbo Svenska Teater söker en skådespelare för spelåret 2023-2024. I uppgifterna ingår bl.a. en kvinnoroll i musikalen Something Rotten! som sätts

upp hösten 2023, samt medverkan i En Julsaga. Something Rotten!-repetitionerna inleds i maj 2023 och fortsätter efter sommaren i augusti och september med premiär 14.9.2023. 

Regi och koreografi Markku Nenonen. Martin Segerstråle är kapellmästare.
Vi söker sjungande (sopran/ hög mezzosopran) yrkesskådespelare i åldern 25-40. I Something Rotten! ingår ensemblescener i vilka danskunskaper är nödvändiga.
Ansökningar med cv och foto skickas till adressen audition@abosvenskateater.fi senast 5.2.

Utvalda sökande kallas vecka sex till audition på Åbo Svenska Teater söndagen 26.2.


Gå på teater med en vän

Minns du när du senast besökte teatern med en vän? Nu kan du som är Veikkaus förmånskund köpa två biljetter till priset av en till utvalda föreställningar. OBS! Begränsat antal biljetter! Läs mera här:

 


 

 


Åbo Svenska Teater anställer en dekortillverkare

Åbo Svenska Teater anställer en dekortillverkare i ett fast arbetsförhållande. Personen vi söker ska ha ett mångsidigt kunnande i trä- och metallarbeten. Körkort kan komma väl till pass. Arbetsspråken är svenska och finska, kunskaper i engelska är ett plus. Arbetsuppgifterna förutsätter flexibilitet visavi arbetstiderna.

Vi erbjuder en stadigvarande arbetsplats i Finlands äldsta teaterhus, på en teater som är känd för sin goda arbetsgemenskap.

Till dekortillverkarens huvudsakliga arbetsuppgifter hör att delta i tillverkningen av kulisser, vilket bl.a. förutsätter förmåga att tyda ritningar.

Lönen bestäms enligt teaterbranschens kollektivavtal, kategori 1 b.

Har du de kvalifikationer vi söker och ett brinnande intresse för att få jobba med teater? Skicka då din ansökan jämte CV till teatern senast 10.2.2023 kl. 16, e-post tina.grabber@abosvenskateater.fi. Tilläggsuppgifter fås av verkstadens förman Jon Fredriksson,  tel. 044 344 5066, e-post jon.fredriksson(at)abosvenskateater.fi.

 


Titta - teaterhuset virtuellt! 

Välkommen till en ny, unik, virtuell presentation av Finlands äldsta teaterhus! En hisnande upplevelse väntar dig!

Stig på, stig in!

 


Vi känner för och med Ukraina!

 

När man är rådlös vill man agera! Behovet av hjälp är stort!

Vi samarbetar med Röda korset som hjälper alla krisdrabbade. Hjälp oss att hjälpa!

- ge ett bidrag till katastroffonden

- skicka meddelandet SPR20 till numret 16499 (20 €)

- med MobilePay till numret 10900

- ring telefonnumret 0600 12220 (20,28 €/samtal + lna)

- I hemlandet planerar Röda Korset nu för flyktingvåg och utvidgar sin mottagningsverksamhet. Till det behövs frivilliga. Registrera dig på www.omarodakorset.fi så blir du en del av Röda Korsets frivilligregister!