Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om övriga evenemang på teatern så som publiksamtal, seminarier, öppna guidningar och repetitioner. Välkomna!

Under spelåret 2018-2019 ulovas bl.a. publikdiskussioner och öppna verkstäder för barn.

Teatern informerar:

 

Biljettförsäljningens öppettider under påsken


To 18.4 kl. 12-15
​Fr 19.4 - må 22.4 stängt


Macbeth


Den 10.4 kl.19 hyr vi ut Stora scenen till TNT och deras produktion av Macbeth. Föreställningsspråket är engelska. Mera information hittas här, och biljetter kan köpas här.


Bord duka dig!


Den 11.4 kl.19 hyr vi ut Tiljan till Sannsaga och Sydkustens landskapsförbund i samarbete med Berättarcaféet i Åbo, Fritidssektorn vid Åbo stad och studerande vid ÅA Visuella studier. Under kvällen bjuds det på berättelser kring matens märkvärdiga väsen.

Det bjuds på sagor och berättelser kring mat och ätande. Ett modernt stilleben står också uppdukat. Den som vill kan avnjuta det genom att fotografera eller teckna av... och småningom äta upp det!

Inträde inklusive smakbitar 12 €. Biljetter kan köpas här.

Dörrarna till teaterns café öppnar kl 18.00. Ingång från Eriksgatan 13.
 

Evenemang:

Världsteaterdagen 27.3


Chatta med oss
Ära och berömmelse, applåder, rosor och champagne varje dag och inga lediga veckoslut!
Sant eller falskt? Vem bestämmer hur en affisch skall se ut och varför? Hur mycket kostar en peruk? Vem väljer vilka pjäser vi spelar? 

Vad har du alltid velat veta om teaterarbetet?
Världsteaterdagen  firas den 27.3 och vi bjuder in dig att chatta med teaterarbetare live på Facebook. Du får chatta med vår teaterchef Jukka Aaltonen, Pette Rissanen som är fotograf och grafiker, maskerare Petriina Suomela och skådespelare Jerry Wahlforss. Du kan delta live eller skicka in frågor på förhand.

Tidtabell:
Kl. 13.30 Jukka Aaltonen
Kl. 14.00 Pette Rissanen
Kl. 18.00 Jerry Wahlforss
Kl. 18.30 Petriina Suomela

Världsteaterdagens budskap
Världsteaterdagens budskap, som i år är skrivet av den kubanska regissören och författaren Carlos Celdrán, läses upp före föreställningen av Främlingen på Stora scenen.