Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.


Kommande evenemang hittar du här.

Digitalt publikarbete

Vi har i samarbete med Escape Room i Åbo, CLU TKU utarbetat ett spännande Vita Damen-detektivspel. Det virtuella spelet är inspirerat av teaterns spökhistorier och går ut på Vita Damen-spökets missnöje. Du kan spela på din smarttelefon antingen hemma eller på teatern.

Välkommen med och spela, klicka här!

Vi erbjuder också en inspelad version av den underbara barnpjäsen När Farfar blev ett spöke. Det är en sympatisk pjäs om Erik och Farfar, om gemensamma minnen och om att ta farväl. Snart kan man se en inspelad version av pjäsen som en nätsändning via lippu.fi, biljetterna (10/15€) finns till salu under tiden 23.4-14.5. Länken till inspelningen är tillgänglig 14 dagar efter biljettköpet.

Klicka här för att se vad våra kompisteatrar erbjuder!

 


Presentkort som går ut

Presentkort köpta i vår biljettförsäljning som gått ut under spelåret 2020-2021 och blivit oanvända på grund av coronapandemin, kan förnyas fram till 1.9.2021. Kontakta biljettförsäljningen, tfn 02-277 7377 eller biljetter(a)abosvenskateater.fi

Nya presentkort är som vanligt i kraft ett år (i det här fallet från det förnyade datumet framåt).

 


Trygg teater

Vi har vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert. Åtgärderna gäller på alla våra scener.

Innan föreställningen

För att minimera riskerna för köbildning säljer vi biljetter enbart i Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa (inte inne i teaterns foajé).

Våra publikvärdar möter all vår publik och kommer därför att bära skyddsutrustning i form av visir och handskar för att förhindra smittspridning.

Vi rekommenderar varmt att publiken använder munskydd.

Du får gärna köpa programblad innan föreställningen, men vi rekommenderar kortbetalning.

Dörrarna till salongen kommer att öppnas 30 minuter före föreställningen för att ge dig och de andra i publiken utrymme och möjlighet att hålla rekommenderat säkerhetsavstånd. Vi ber framför allt dem som har sittplats i mitten av salongen att ta plats i god tid.

Du kan undantagsvis ta med din rock in till salongen, men stora väskor måste lämnas i garderoben.

Under föreställningen

Publiken kommer att placeras i salongen med beaktande av ett säkerhetsavstånd på två meter. Familjer och sällskap som önskar sitta bredvid varandra får dock göra det.

Fram till årets slut säljer vi ett begränsat antal platser för att garantera säkerhetsavstånden.

Vi har uppdaterat våra städrutiner och sätter extra vikt vid att kontinuerligt desinficera kontaktytor som handtag, ledstänger, hissknappar och armstöd efter alla föreställningar. Vi har placerat ut handdesinfektions-apparater i huset och toaletter finns på alla tre våningar. Hela vår personal har också förbundit sig att hålla god handhygien enligt THL:s anvisningar.

I föreställningens paus

Vi rekommenderar att du köper din pausservering på förhand. Pausserveringen köper du här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/.

Det går också bra att köpa pausservering i biljettkassan i samband med att du löser ut dina biljetter.

Pausen har förlängts för att undvika köbildning.

Vad kan du göra?

- Håll en god handhygien. Tvätta dina händer ofta och använd handsprit vid behov.

- Lös ut din biljett i förväg eller köp din biljett på webben, gör bokning för pausservering i förväg samt kom i god tid till teatern.

- Stanna hemma om du är eller känner dig sjuk. Vi bokar gärna om ditt sällskaps biljetter till ett senare datum!

- Håll rekommenderat avstånd till andra teaterbesökare.

- Vi rekommenderar varmt att publiken använder munskydd.

 

Så långt det är möjligt följer vi samma riktlinjer också på turnéföreställningarna.

Vi har saknat vår publik och ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, varmt välkommen på teater igen!

 

 

Operaparet Cavalleria rusticana & Pajazzo skjuts upp från våren 2021 till våren 2022

Operorna skjuts upp på grund av coronapandemin.

De blir omöjliga att genomföra både fysiskt och ekonomiskt. 
Åbo Svenska Teaters scen är för liten för en operakör och många solister, säkerhetsavstånden för dem som står på scenen kan inte garanteras. Om restriktionerna för publikmängd ännu gäller under våren 2021, har Åbo Svenska Teater och Åbo filharmoniska orkester helt enkelt inte råd att producera operorna.

Alla de personer som bokat och köpt biljetter till våren 2021 blir personligen kontaktade via telefon eller epost.  Biljetterna till våren 2022 finns till salu från och med tisdag 6.10.2020 i lippu.fi-nätbutik på adressen www.lippu.fi samt i Åbo Svenska Teaters och Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljningar.