Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om övriga evenemang på teatern så som publiksamtal, öppna guidningar och repetitioner och evenemang som blodgivningen på Stora scenen 6.3.2018. Välkomna!

Aktuellt
Publiksamtal med teaterns dramaturg Tove Appelgren, som också skrivit och regisserat Honey 20.3 kl.18 på Tiljan
Publikundersökning för dem som sett HJORT på Studioscenen
Teatertekniker sökes!

På kommande
Blodgivning på Stora scenen 6.3 (mer information senare)

Kalevala på trekvart

Åbo huvudbibliotek och Åbo Svenska Teater uppmärksammar Kalevala-dagen 28.2 med Anders Larssons underhållande Kalevala på trekvart, baserad på Larssons bok Kalevala för lata.

Författaren, skådespelaren och regissören Anders Larsson har i det verket gett sig i kast med den finska mytologin och återskapat folksagan med all den humor, intelligens och säkra stilkänsla som kännetecknar Larssons litterära produktion.

Läsningen börjar kl.18 på Åbo huvudbibliotek, inträdet är fritt.


Blodgivning 6.3 kl.12-18

För ett år sedan, på den internationella kvinnodagen och Finlands 100-årsjubileum till ära, satte vi som mål att få in 100 påsar blod och vi nådde målet med god marginal - 149 påsar. Vi hade så roligt och var så stolta över alla blodgivare, vi var glada och varma i själen. Nu vill vi upprepa blodgivningen på Finlands äldsta scen. Kom med och rädda liv med oss!

Blodtjänst bjuder på saft, kaffe och tilltugg, Salonens bageri bjuder på små munkar och Åbo Svenska Teater bjuder på scen och salong.

Ingång till scenen sker brevid biljettförsäljningen i Thalia.


Publiksamtal

Före förehandsföreställningen av den nyskrivna feel good-komedin Honey ordnas ett publiksamtal där teaterns informatör Maria Olin intervjuar teaterns dramaturg Tove Appelgren, som också skrivit och regisserat Honey.

Publiksamtalet är gratis och hålls på Tiljan, Auragatan 10, den 20.3 kl.18. Utrymmet är begränsat så vi ber om anmälan i förväg, senast 13.3 till biljettkassan tel. 02-2777377 eller biljetter(a)abosvenskateater.fi


Repertoar live 22.3.2018

 

Välkomna på en dag kring turnerande teater!

Vi vill presentera det kommande teaterutbudet för er som beställer teaterföreställningar. Evenemanget är till för dig som hämtar grupper till teatern och/eller beställer föreställningar till den egna kommunen, förningen eller skolan. Samtidigt vill vi erbjuda en fortbildning om marknadsföring som fokuserar på hur man som teaterombud kan arbeta med publiken i sin region. Hoppas att ni har möjlighet att delta under hela eftermiddagen. Vi vill också erbjuda er möjligheten att vara med på premiären av Honey, en nyskriven pjäs av Tove Appelgren.

Tid: To 22.3 kl.13-17.30
Plats: Studion, Eriksgatan 13, vån 4

Anmäl dig här senast 7.3.
Evenemanget är svenskspråkigt.

Program

kl.13-13.15 Välkomna!
Jukka Aaltonen, teaterchef ÅST, Jan Lindroos, regionproducent ÅST, Anki Hellberg-Sågfors, Repertoar live

kl.13.15-13.45 Åbo Svenska Teater presenterar sina kommande föreställningar

kl.13.45-14.00 Kaffe & te

kl.14-15.30 Turnerande föreställningar - fria grupper och andra teatrar
Anki Hellberg-Sågfors inleder från projektet Repertoar live

15.30-15.45 Paus

15.45-17.15 Hur kan jag marknadsföra teaterbesök i min region?
Maria Gage, Marknad, Västmanlands Teater och teaterkonsulent vid Riksteatern

17.15-17.30 Sammanfattning och diskussion

19-20.45 Honey
Möjlighet att se premiären av den nya feelgood-komedin Honey på ÅST:s caféscen Tiljan. Manus och regi av Tove Appelgren, i rollerna: Kajsa Ek. Läs mer om Honey här.

Anmäl dig här senast 7.3.
Evenemanget är svenskspråkigt.

Har du frågor ta kontakt!

Ida Ridberg
Publikarbetare & försäljningskoordinator
Åbo Svenska Teater
02-277 7378 / +358(0)44-344 5010
ida.ridberg@abosvenskateater.fi
www.abosvenskateater.fi


Publikundersökning

Har du sett pjäsen HJORT på Studioscenen? Delta då gärna i vår publikundersökning och hjälp oss att utveckla din teaterupplevelse i framtiden. Du kan delta i undersökningen här.


Teatertekniker sökes!

Personen vi söker bör ha ett mångsidigt kunnande i trä- och metallarbeten förutom kunskaper i ljud- och ljusteknik och gärna ett C- eller E-körkort.   Arbetsspråken är svenska och finska, kunskaper i engelska är ett plus. Arbetsuppgifterna förutsätter flexibilitet visavi arbetstiderna.

Vi erbjuder en stadigvarande arbetsplats i Finlands äldsta teaterhus, på en teater som är känd för sin goda arbetsgemenskap.

Till teaterteknikerns arbetsuppgifter hör bl.a.:

  • att köra ljud och ljus under turnéföreställningar samt bistå gästande ljud- och ljustekniker under gästspel
  • att delta i tillverkningen av kulisser, vilket bl.a. förutsätter förmåga att tyda ritningar
  • att fungera som scentekniker under repetitioner och föreställningar.

Lönen bestäms enligt teaterbranschens kollektivavtal.

Har du de kvalifikationer vi söker och ett brinnande intresse för att få jobba med teater? Skicka då din ansökan jämte CV till ÅST senast 26.2.2018 kl. 16, e-post tina.grabber@abosvenskateater.fi. Tilläggsuppgifter fås av verkstadens förman Jon Fredriksson,  tel. 044 344 5066, e-post jon.fredriksson@abosvenskateater.fi eller ljusmästare Antti Niitemaa, tel. 040 734 5786, e-post antti.niitemaa@abosvenskateater.fi.